Aptitrundan i ETC Solpark

I helgen är det dags för Aptitrundan i Sörmland som arrangeras för trettonde året. Självklart är ETC Solpark med och har öppet både lördag och söndag 9-10 september mellan kl 10–16. Gratis inträde hela helgen!

Missa inte chansen att uppleva en av Sveriges mest spännande solparker! Här testar vi nya energilösningar i realtid samtidigt som vi odlar, lagar mat och låter fåren klippa gräsmattan. Vi har till och med en serverhall! 

Vårt café är öppet, vi har självplock på tomater (runt 50 olika sorter!) och varför inte passa på att äta pizza lagad på vår biokolsgrill? Alla våra tomater är dessutom öppenpollinerade vilket innebär att du som vill odla själv kan se det som en helt levande fröbutik! 

Här finns också ETC Torp, ett klimatpositivt hus med växthus som du kan passa på att titta in i. Och Elin Starck, vår trädgårdsmästare, guidar i våra stora växthus som dignar av tomater och grönsaker. 

Vid skördebordet kan du köpa solrosbuketter och härliga grönsaker från våra odlingar, och du som har varit nyfiken på bokashi har möjlighet att titta in i vårt växthus där det går att ställa frågor och lära sig mer om den japanska komposteringsmetoden som vunnit allt mer mark i Sverige de senaste åren – och som också fungerar för dig som bor i lägenhet!

Allt detta och mer därtill väntar dig som svänger förbi ETC Solpark. I skrivande stund lovar SMHI fint väder hela helgen, så se till att få ut det mesta av sensommaren innan hösten kommer!

Växthusguidningar 

Missa inte när Elin Starck, vår trädgårdsmästare, guidar i våra stora växthus!

Guidningarna sker 11.00 och 14.00.

Konst

Vi gillar konst, och i år är vi extra stolta över säsongens konstutställningar. I år gästas vi bland annat av konstnärerna Takao Momiyama, Gunnel Pettersson och Nisse Bergman med utställningen ”Först var det mörkt”. Läs mer om årets utställningar här.

För barn

Såklart hela familjen ska ha en kul upplevelse! Här är några inslag som barnen brukar uppskatta hos oss:

  • Mindre lekplats med gungor och gungbräda.
  • Utelekar såsom kubb, kasta ring med mera.
  • Inne i caféet finns massor en pysselhörna.
  • Vi har både får med sina lamm och små hönor som man kan kika på.

Adressen till ETC Solpark är Energikullen 1, 641 96 Katrineholm.

Dela med dig