Fermentera med surtanten Jenny Neikell

Missa inte årets fermenteringskurs med surtanten Jenny Neikell. OBS! Begränsat antal biljetter. 

Missa inte årets fermenteringskurs med surtanten Jenny Neikell. 
OBS! Begränsat antal biljetter. När du anmäler dig till kursen så får du ett ordernummer. Det är din biljett till kurs, ange ditt ordernr när du kommer till parken.

Jenny ”Surtanten” Neikell är internationellt prisbelönt författare, flitigt anlitad föreläsare och produktutvecklingkonsult och expert inom fermentering och konservering. I augusti 2020 släpptes hennes tredje bok ”Stora boken om fermentering” på Norstedts förlag. År 2016 belönades hon med titeln ”Årets bästa matproducent” efter att under flera år ha producerat fermenterade grönsaker under varumärket ”Surtantens syrade”. Nu är hon åter tillbaka i vår Solpark för att lära dig fermentera.

När? Lördagen den 13 augusti kl 10–13.
Var? ETC Solpark, Energikullen 1 i Katrineholm.

Vad ingår? 

I priset ingår råvaror, burk, kompendium och provsmakning. Lunch ingår.
Du tar med: Skärbräda, kockkniv och en 3 liters bunke.

Jenny inleder med en föreläsning om mjölksyrningens historia, olika fermenteringstekniker, mikrobiologin bakom processen, smaksättningar och kombinationer, serveringstips och hälsoaspekter. Därefter får man prova på att fermentera under Jennys ledning och sedan ta med sig sin burk hem.

Fermenterade grönsaker är härligt krispiga, syrliga och smakrika och passar till det mesta. Dessutom innehåller de massor av hälsosamma bakterier som gör nytta i kroppen. Under denna workshop får du lära dig vad fermentering är, olika tekniker för att fermentera grönsaker, vad som händer under den mikrobiologiska processen, varför det är så nyttigt och vad man kan äta det till. Workshopen leds av Jenny Neikell, författare till flera prisbelönta böcker om fermentering, den senaste heter Stora boken om fermentering fakta och 75 recept med jäst, mögel och bakterier. Med över 20 års erfarenhet av fermentering är Jenny en efterfrågad och uppskattad föreläsare och under hennes ledning får du prova på att fermentera själv och tar med dig din burk grönsaker hem.Välkommen till en spännande kväll av smaker, dofter och mikroorganismer!

Dela med dig