Julmarknad och föreläsning i ETC Solpark

Lördagen den 18 december är du välkommen på julmarknad! Vi bjuder på skön julstämning med jullunch, kaffe, glögg och fika. Passa också på att köpa fina hållbara julklappar i vår butik – en eko, reko jul helt enkelt!

Välkommen till en unik julmarknad i vår solpark. Här kommer du hitta massor av härliga närproducerade godsaker till julbordet. Vi kommer även ha guidade visningar av solparken och vårt växthusen där vi både odlar ekologiska grönsaker och producerar vår egen fermenterade växtnäring. För er som är nyfikna på ETC Torp så kommer de stå öppet för besök hela dagen.

Missa inte heller en gratis föreläsning med Johan Ehrenberg om Räddningen, alltså de 5–10 saker vi kan göra tillsammans för att lösa klimatkrisen.

Händer på plats

  • 11:00 – ETC Solpark öppnar
  • 12:00 – Besök vår Julmarknad! Fram till klockan 15.00 kommer lokala producenter stå i växthuset och sälja närproducerade godsaker
  • 12:00 – Guidning av växthuset då trädgårdsmästare Elin visar vad vi odlar nu och hur nästa säsong på solparken kommer att se ut.
  • 13:00 – Guidning av solcellsparken
  • 14:00 – Föreläsningen ”Räddningen” med Johan Ehrenberg i Solhuset. 

Alla guidningar och föreläsningar är gratis, men föreläsningen ”Räddningen” kräver förbokning.

Gratis föreläsning men anmäl dig!

Hej! Hjälp mig att skapa räddningen!

Johan Ehrenberg talar i ETC Solpark om Räddningen. Alltså de 5 – 10 saker vi kan göra tillsammans för att lösa klimatkrisen.

Han behöver även din hjälp eftersom vi sent 2022 kommer göra en valturné från norr till söder och allt behöver slipas i förtid. Allt måste även vara lokalt, inte bara stora planer på papper. Eftersom vi har så ont om tid.

Denna spännande och intressanta föreläsning är gratis! Men vi vill att du anmäler hur många ni är som tänker komma så att vi kan förbereda. Tack!

Deltagarna på julmarknaden:

CaLe Jonstorp 

Producerar klimatsmarta och näringsrika produkter på egen gård utanför Vingåker. Under sommaren 2019 startade  de en riktig escargotodling, Sveriges första! Du finner dem på vår julmarknad med sina unikt svenskproducerade escargots. 

Oasen på åsen

En liten gård som ligger mitt emellan Nyköping, Norrköping och Katrineholm med fokus på självförsörjning och småskalig grönsaksodling. De kommer vara i ETC Solpark med sina förädlade produkter från sina ekologiska odlingar.

Pralinörskans praliner

Handgjutna praliner tillverkas från grunden i egen pralinfrabrik. Vad sägs som smakerna saffran, glögg eller pepparkaka? På ETC Solparks julmarknad kan du handla dessa underbara praliner.

Esthers honung

Hobbybiodlare med egen bigård i Östra Fyrby kommer med sin lokalt producerad honung till ETC Solpark. En perfekt som julklapp som även gynnar du pollinatörerna.

Hasselblad & Hoffman

Två barndomsvänner som tillsammans  producerar lokalt framtagna produkter med närodlade råvaror. Hos dem kan du hitta allt ifrån smaksatt rapsolja, björnsbärssylt och chutney till ketchup och barbecuesås.

ETC Solpark

Vi kommer så klart också ha våra egna ekologiska grönsaker och annat vi odlat fram i växthusen på plats för försäljning. Passa även på att köpa vår fermenterade växtnäring. Fungerar lika bra inomhus som utomhus och ger dina växter lite extra kärlek nu under dessa mörka dagar.

Besök gärna denna sida för att få de senaste uppdateringarna om julmarknaden.

ETC Solpark håller öppet varje torsdag och fredag klockan 9:00–17:00 så passa på att köpa dina julklappar hos oss på plats eller via vår webbutik.

Välkomna!

Dela med dig