Kostnadsfri konstguidning med Emma Hjelm (nya datum!)

Följ konstpedagog Emma Hjelm genom park och konst som gör nytt av det som skulle kastas, konst som ger dig något att tänka på, konst som går att äta. Allt av konstnärerna Takao Momiyama, Gunnel Pettersson och Nisse Bergman.

Den 26–27 augusti kommer konstpedagog Emma Hjelm att leda fem kostnadsfria guidningar av utställningen ”Först var det mörkt – konst, återbruk och odling som motstånd” i ETC Solpark. Detär utställning som väcker hopp om förändring och bjuder in till dialog och handling. Det är Takao Momiyama, Gunnel Pettersson och Nisse Bergman som genom utställningen binder samman japansk och svensk bondekultur i odlingstradition och hantverk med den unga generationens kodare och speldesigners.

Nedan ser du aktuella datum och tider för konstguidningar. Självklart är parken öppen som vanligt så passa på att handla klimatsmart, självplocka säsongens grödor från våra växthus eller ta en fika i cafét. Blir du hungrig så har vi wraps och grillmackor. Eller varför inte ta ett glas vin eller cava i solen.

Lördag 26 augusti

12.00 – 13.00 Första visning
13.30 – 14:30 Andra visningen
15:00 – 16.00 Tredje visningen

Söndag 27 augusti

13.00 – 14.00 Första visningen
14.30 – 15.30 Andra visningen

Takao Momiyama

Takao Momiyama är textilkonstnär som arbetar monumentalt med stora skulpturala verk gjorda med en japansk traditionell metod som heter Sashiko. Den bygger på att inte kasta slitna tyger och kläder, utan transformera dem till något nytt. Takao Momiyamas verk visas samtidigt som utställningen ordnar tre workshops dit besökare får komma och pröva Sashiko.

Gunnel Pettersson

Gunnel Petterssons konstprojekt bygger på att odla och förädla bovete. Bovete är också en traditionell odlingsgröda i södra Sverige och odlades på mark som var för mager för vete. Vi odlar ett fält med bovete i Solparken och prövar på hur det kan förädlas till japanska soba-nudlar eller annat.

Nisse Bergman

Nisse Bergmans skulpturer är närvarande i Solparken och bygger på förskjutning av vårt seende; Nisse Bergman tar små detaljer i PC-datorer och skalar upp dem till mäktiga skulpturer, hans verk diskuterar teknologi och makt genom att plocka sönder teknologin i dess minsta delar.

Dela med dig