VÄLKOMMEN TILL NÄSTA KULLENDAG

Följ med på en inspirerande vandring i ETC Solpark Katrineholm! Under några timmar vandrar vi runt i parken och ­diskuterar solenergi, nya tekniker, nya förändringar av vad vi kan göra var och en – och tillsammans – i klimat­frågan.

Vi visar små saker som solgrillar och djupdyker in i elbilarna, tittar på olika solcellstekniker och njuter av en fantastisk lunch och kaffe som är – på riktigt – klimatsmart. Det är gott om tid att hitta roliga saker att ta med hem. Eller besök våra nya växthus och energilager.

Kullendagarna är klimatpolitik live, mest utomhus och de sänds även digitalt (se nedan).

Mer under Kullendagen

Vårt nya växthus är nu klart och ska ge utrymme för att testa nya odlingsmetoder. Så räkna med en ökning med smarriga ekologiska grönsaker från oss i sommar. Det kommer även att ha solceller på hela taket på norrsidan, vilket vi testat i liten skala på gamla växthuset.

Vår trädgårdsmästare Elin Starck kommer börja med säsongsstyrda kurser en gång i veckan. Vi kommer att ha grundläggande kurser för att lyckas med din köksträdgård, om jord och näring och hur du kommer igång med bokashi – att fermentera ditt köksavfall. Vi berättar om dem under Kullendagen.

I Solhuset finns finns också vår butik där du kan köpa böcker, vår egenproducerade biokol, bokashi och mängder av andra klimatsmarta produkter. Och så bjuder vi på finfin vegolunch (ja, den som måste ha en lammkorv till kan grilla i vår solugn…).

Passa på att vila ut en stund på vår veranda eller vandra runt bland tomater och grönt i det lilla vinterträdgårds annexet med en kaffe. Fairtrade och rostat av ETC själv. Supergott!

Välkomna!

Hur fungerar en digital visning?

Sändningen startar klockan 14:00 och information samt länk till livesändning får du via mejl.

Gå våra kurser i parken

Gå en av våra populära solcellskurser. Vi har kurser både för dig som precis börjat fundera på solceller och till dig som bestämt dig och vill planera ditt tak. Du kan gå våra kurser på plats eller online. Vi har ibland också en del gästkurser beroende på samarbeten.