ETC Serverhall

Låt oss presentera ett klimatpositivt datacenter

Visst går det att bygga klimatpositivt även när det gäller serverhallar. I ETC Solpark i Katrineholm har vi nu byggt ett datacenter helt i trä och täckt med solceller.

Nu utmanar vi IT-jättarna

Att välja hållbara och klimatsmarta IT-tjänster är lättare sagt än gjort. Vi tröttnade på att marknaden domineras av några giganter som flyttar dit elen är billigast och struntar i hållbarhet på riktigt. Därför byggde vi en egen serverhall – klimatpositiv, integritetsskyddad och effektiv.

Klimatsmart

Solenergi dygnet runt

Serverhallen drivs med vår egen solenergi som lagras i batterier från dag till natt och senare långtidslagring i annat material. Hallen är också ansluten till nätet och går på vattenkraftsel när det behövs.

Hållbart

Byggd med minimala utsläpp

Grunden består mestadels av returglas och utrustningen står på tjocka trägolv. Alla väggar och hela taket är också av trä. På det sättet lagrar vår serverhall koldioxid i själva trämassan. Hållbart byggt för framtiden.

Integritetssäkrat

Full kontroll över din data

Hos oss stannar datan i Sverige med skydd mot avlyssning och utlämning. Du har full kontroll över dina servrar – du kan till och med besöka dem ibland – samtidigt som du slipper oroa dig över den dagliga driften.

Vi tar hand om dina servrar

Vi har plats för fler som vill hyra in sig i vår lilla klimatkloka serverhall. Vi söker organisationer och företag som tänker som vi och vill använda serverhallen både för den egna verksamheten men också för att sprida tanken till fler.

För poängen med denna lilla serverhall är ju enkel.

Kan vi bygga det så borde de stora kunna göra det lika enkelt.

Våra tjänster

Dedikerad server

Hyr en dedikerad server av oss så får du all den kraft du behöver för dina IT-tjänster. Vi hjälper er gärna att anpassa servern specifikt för de tjänster ni vill köra. När den är installerad och klar står vi beredda att ta hand om den i vår klimatkloka serverhall.

Colocation

Har ni redan egna servrar? Ställ in dem i vår serverhall så står vi för bandbredd, solel och statisk IP-adress. Hyr enstaka platser eller ett helt rackskåp dedikerat bara till er. Lägg till en direktförbindelse (layer-2) mot ert eget kontor så kommer ni åt servrarna direkt, utan krångel med VPN.

Lagring

Samla allt ert material under ett och samma solcellstak. Vi har stora lagringsmöjligheter för allt ifrån semesterbilder, till backuper på filservrar och hemsidor. Med en FTP/SFTP-anslutning kan ni föra över filer till och från våra servrar utan krångel.

Colocation

Ett helt serverrack för 8 900 kr/mån

Hyr ett helt rack, dedikerat endast till ert företag, med plats för upp till 40U. I hyran ingår allt: redundant strömförsörjning, UPS, 1 000 Mbit/s, övervakning samt direkt access till din utrustning.

Så minskar vi utsläppen

Idag står datacenter för hela 2 procent av världens årliga koldioxidutsläpp. ETC Serverhall i Katrineholm är den första i Sverige (världen?) som kommer att producera mer el än vad den förbrukar.

Totalt räknar vi med att serverhallen minskar utsläpp i det nordeuropeiska elnätet med cirka 1 000 ton koldioxid per år.

Kontakta oss så berättar vi mer

Fyll i formuläret, ring 08-410 359 00 eller maila oss på hosting@etc.se.