UPPLEV ETC SOLPARK
I KATRINEHOLM

Välkommen till en värld av inovation, solkraft och klimatsmarta lösningar.
ETC Solpark är byggd för att alla ska kunna åka hit, titta på solcellsanläggningarna som tidningarna skriver om, titta på elbilen, kolla varmluftspaneler, knacka på de transparenta solcellerna och se växthusen växa fram.

Bit för bit byggs den ut bara för att visa alla vad som går och vad som finns. (All el som görs där säljs sen via ETC El.) ETC Solpark har en kapacitet på över 4.000.000 W. Och vi bygger ut hela tiden. Nya hus, nya solcellstak och nya solceller på ställningar.

Men parken är också ett ställe att träffas i och lära sig mer.

Vi delar gärna med oss

Här har vi guidade visningar, föreläsningar och konferenser. Vi vill gärna dela med oss av de erfarenheter vi fått när vi sysslat med solel sedan 2009. För de som vill sätta upp sina solpaneler själva har vi kurser i montering. Vi går då igenom olika solcellspaneler och växelriktare och har praktiska övningar i montering på olika takbeläggningar. I parken ligger också vårt Solhus med café och butik, våra växthus, energihuset som producerar biokol, vår solskola och vår nya serverhall som vi bygger fylld med solceller.

En del av det du kan titta på i parken

Det här händer i ETC Solpark sommaren 2024

Vad gör du i sommar? Vi på ETC Solpark i Katrineholm välkomnar dig med varma våffeljärn, grönskande växthus och befriande utställningar. Här är datum du ska boka in redan idag.

Läs mer
Energihuset

Nu eldar vi och gör biokol i ETC Solpark.

Läs mer
För hela familjen

I parken finns mycket att upptäcka och göra för hela familjen.

Läs mer
Näringsfabriken

ETC Näring är vårt bolag som tar fram näringsprodukter.

Läs mer
Nya energilösningar

Parken har vuxit fram sedan 2011 och är idag en av Sveriges största solcellsanläggningar.

Läs mer
Solfest i ETC Solpark 8 juni

Den 8 juni blir det fest i ETC Solpark. Handla allt från grönsaker till solceller. Här finns ETC Torp, våra växthus och en herrans massa tomater! Även musik, tävlingar och mycket annat roligt. På festen kommer du också kunna teståka vår Tesla, lära dig om solceller och det blir även konstutställningar och en massa spännande…

Läs mer
Solhuset med café och butik

Välkommen in i vårt Solhus med café och butik. Här hittar du böcker, solcellsvaror, smarta klimatvänliga produkter, leksaker och dessutom fika.

Läs mer
Solskolan

Vår solskola är klimatpositiv, vi gör mer ren energi i detta hus än vi nånsin kommer att använda.

Läs mer
Vår klimatkloka serverhall

Det här är en liten hall, ett bygge där vi provar om våra tankar kring en serverhall i trä håller fullt ut.

Läs mer
Våra växthus

Vi började för några år sen. Samlade in pengar från läsare och började odla tomater. Växthusen är täckta av solceller och ska göra mer energi än de förbrukar.

Läs mer

Gå våra kurser

Gå en av våra populära solcellskurser. Vi har kurser både för dig som precis börjat fundera på solceller och till dig som bestämt dig och vill planera ditt tak. Du kan gå våra kurser på plats eller online. Vi har ibland också en del gästkurser beroende på samarbeten.