Anders Ygeman på besök i ETC solpark

Johan Ehrenberg föreslog två politiska reformer för utbyggnad av solenergin i Sverige när energiminister Anders Ygeman besökte ETC Solpark Katrineholm.

På måndagen besökte energiminister Anders Ygeman ETC Solpark i Katrineholm.
– Han var djupt imponerad över allt som ETC:s läsare har kunnat skapa här, säger Johan Ehrenberg, solparkens grundare.

Solen sken över parken när energiminister Anders Ygeman anlände till ETC solpark i Katrineholm på måndagen. Ministern fick en rundtur tillsammans med ETC:s ägare Johan Ehrenberg som berättade att parken har en kapacitet på över 1 000 000 W och är en av Sveriges största solcellsparker.

– Det blev ett mycket roligt besök där Ygeman var djupt imponerad över allt som ETC:s läsare har kunnat skapa här. Vi har både experiment och saker som verkligen fungerar och ger ren el, säger Johan Ehrenberg.

Föreslår reformer för mer solel

Under mötet med ministern föreslog Johan Ehrenberg två politiska reformer för en utbyggnad av solenergin i Sverige.
– Jag tycker att man ska låta folk flytta solel från fritidshus till lägenhet i stan skattefritt. Och låt alla producera mer solel än de konsumerar. Fyll alla tak med solceller.

Under Anders Ygemans besök i Katrineholm besökte han även årsmötet för Sveriges Energiföreningars Riksorganisation, SERO.

Det är inte första gången en minister besöker solparken. I september förra året besökte dåvarande finansmarknads- och konsumentminister Per Bolund parken, tillsammans med lokala företrädare för miljöpartiet. 

Dela med dig