ETC Superjord

Nu är den klar och provad. Vår egen jord som vi tagit fram under vår och sommar. Slutblandningen blev en mäkta potent jord som vår trädgårdsansvarige kallar "en kärleksbomb för växterna".

Nu är den klar och provad. Vår egen jord som vi tagit fram under vår och sommar.

Slutblandningen blev en mäkta potent jord som vår trädgårdsansvarige kallar ”en kärleksbomb för växterna”. Jorden består av två ingredienser. Dels gammal trött jord som odlats i under tidigare säsonger. Dels drav (en restprodukt från öltillverkning) som vi fermenterat med våra mikrobakterier, svampar och fotosyntesbakterier. (Jorden kommer att analyseras av ett labb senare i höst för att fastställa mikrolivet i mer vetenskapliga siffror.)

Nu tar vi fram ett lass påsar á 10 kg som vi säljer i ETC Solpark för dig som kommer på Kullendagen den 30 augusti och som vill vara med och prova och utvärdera det här. Varje påse kostar 30 kronor. Vi säljer i början bara på plats eftersom frakten blir för dyr för dessa volymer.

Berätta gärna hur jorden fungerar i dina krukor eller lådor. Får du lika fina resultat som vi så kan vi börja producera stora mängder inför nästa vår.

 

Lär dig mer om ETC Superjord på Kulledagen den 30 augusti då Johan Ehrenberg tar dig runt på en vandring i ETC Solpark. Vi har också ha en digital visning för er som inte kan närvara. 

Läs mer och köp biljetter här!
 

Dela med dig