Aptitrundan 7–8 september – fantastiska smaker och odlingstips

Missa inte Aptitrundan! 7–8 september kl. 10–16 håller ett 80-tal lokala matföretagare i Sörmland öppet för att visa upp sin verksamhet. Bönder, odlare och mathantverkare, caféer och restauranger erbjuder förstklassiga produkter. ”Nu prunkar vårt växthus och vi har massor av skörd till försäljning. Vi ser fram emot något av en folkfest i ETC Solpark under Aptitrundan”, säger Anna Ludvigsson, projektledare.

Så deltar ETC Solpark i Aptitrundan 7–8 september:

Växthus och café öppet 10–16 båda dagarna

• Självplock av blommor, tomater och andra grönsaker

• Försäljning av förädlade produkter – provsmaka

• Fantastiska matvåfflor av bovete, med topping från vår trädgård. Dessutom efterrättsvåfflor. Kaffe, bullar, öl, vin och alkoholfri dryck.

Anna Ludvigsson, projketledare för ETC Solpark, ser fram emot Aptitrundan.
Pizzaugnen öppen 11–16 båda dagarna

”Pizzaköket” är en vacker matplats i växthuset inne i parkområdet. Här finns en vedugn gjord av lera.

• Pizzabotten bakad på mjöl från Warbo Kvarn och topping från våra odlingar.

• Öl, vin och alkoholfri dryck finns att köpa även i ”pizzaköket”.

ETC Odlas trädgårdsmästare Emma Nordström och Elin Starck guidar och svarar på frågor om odling och de godaste tomatsorterna.
Guidning i växthuset lördag

11.30 och 13.30 under lördagen guidar trädgårdsmästare Elin Starck i växthuset där hon berättar om hur ETC Odla tänker runt klimatsmart odling, vilka tomatsorter vi väljer och varför, hur vi tillverkar egen biokol, pyralidfri näring och mycket mer. Du har möjlighet att ställa frågor till en av Sveriges mest erfarna trädgårdsmästare.

Odlingstipshörnan

Här finns det möjlighet till självlärande genom infotexter och visningsex. Odlingshörnan är inte bemannad men någon av våra trädgårdsmästare Elin Starck och Emma Nordström finns i växthuset båda dagarna. Här hittar du:

• Snabba råd till dig som vill börja med bokashi

• Biokol, vad är det bra för? Använda på hösten eller våren?

• Jordkraft, växternas bästa vän!

• Gör din egen fermenterade näring: Recept och visningsex

• Tips på hur du kan ta dina egna frön

Dela med dig