”Jag gör vad jag kan”

KLIMATKOMPENSERA MED ETC

Klimatkompensation är något man gör för sånt man måste göra och inte själv kan undvika att skapa utsläpp i.

Flyg, bilresor, kontor … Vi menar att vi måste investera för att minska den klimatskuld vi skapar. Därför går all klimatkompensation från dig direkt till nya solceller. Johan Söderström från Årsta är en av många som klimatkompenserat hos oss.

Varför har du klimatkompenserat?

– Jag var tvungen att flyga till London. Jag har dragit ner så mycket jag kan på flygandet och tar regelmässigt tåget. Jag har till och med gjort det för att resa till London (via Köpenhamn, Bryssel, och Eurostar ”Chunnel train” – fungerade utmärkt och ett civiliserat sätt att resa!). Men den här gången gick det inte av några olika skäl. Då blev det självklart för mig att försöka balansera negativa effekterna av flygningen.

Vad betyder det för dig?

– Lite mindre ångest.

Hur ser du på framtiden och hur du kan bidra till en bättre framtid?

– Tyvärr är jag ganska pessimistisk. Men jag försöker göra vad jag kan. Har till exempel varit med i en bilpool i över tio år. Vi är knappt 20 hushåll som delar på två bilar – sedan långt innan ”delnings- ekonomi” blev ett ord, alltså.

Kommer du att klimatkompensera igen? Varför och för vad?

– Ja, framför allt för flygresor jag inte kan undvika.

Gör nytta för framtiden

Du kan också göra nytta för framtiden. Det gör du genom att klimatkompensera hos ETC Klimat. Din kompensation
går direkt till investeringar i solceller.

Efter några år får vi ny ren energi. Din klimatkompensation kommer alltså att göra nytta, långt efter att du har betalat för din resas utsläpp.

Klimatkompensera här
Dela med dig