Kolonilotter för odlingsentusiaster

Vi har nu fått möjlighet att arrendera en bit åkermark av kommunen som ligger i direkt anslutning till solparken som vi vill använda tillsammans med dig.

Det känns som den sista viktiga pusselbiten för att knyta ihop området men också ett steg i den riktning som vi vill att parken ska ta; ett centrum för klimatsmarta lösningar och i det här fallet ett lokalt centrum för hållbar matproduktion.

Marken ska alltså enbart ha fokus på odling, där ska vi kunna visa hur man odlar på ett hållbart sätt, med metoder som ”no dig” och regenerativa metoder samt att kunna utöka våra experimentfält för våra fermenterade produkter.

Men! Marken är tillräckligt stor för att ytterligare aktörer kan medverka i både stort och smått; kolonilotter för odlingsentusiaster och större områden för småskaliga odlare. Tillsammans skulle vi kunna bilda ett riktigt intressant odlingsområde! Ett sånt som man vill besöka och kanske få plocka hem lite godsaker från odlingslådorna.

Förtur för dig som är kund

Vi erbjuder 50 procent av marken i förtur till ETC El-kunder och ETC Sol-sparare att använda. Även om man inte bor i Katrineholm (parken ligger ju bara en timme från Stockholm) så kan man boka en lott. De resterande 50 procenten går till allmänheten i Katrineholm. Vi kommer att ha enkla regler för vad man får och inte får göra.

Är du intresserad?
Kontakta oss så ser vi till att du får information om när vi går vidare.

Fakta: ”No Dig”-metoden

Det här är en metod som går ut på att man inte gräver i jorden utan låter det nyttiga jordlivet vara i fred. Man lägger bara på ett tjockt lager kompost ovanpå och sår eller planterar sedan grönsakerna direkt i den här rika jorden. Genom att inte gräva så kommer mikroliv, insekter eller daggmaskar att stormtrivas och du får en jord med fin struktur som håller näring, vatten och syre för dina plantor.

Dela med dig