Kullendagen 24 september – GRATIS INTRÄDE!

Räkna med tre timmars ordentlig genomgång med Johan Ehrenberg av allt vi gör och allt som kan göras av många fler.

Gratis inträde!

Ingen föranmälan krävs. Vi kommer utöver själva Kullendagen även ha finissage av utställningen Förflytta berg med leranimation samt självplock av närmare 40 olika sorter tomater.

Solel, byggnad, odling, värmelager och ETC Torp som bonustitt. Inga frågor är ovälkomna. Allt från energi och ekonomi till hur du ska koppla in sladden till framtiden. Kullen­dagarna är klimatpolitik live, mest utomhus.

Animerat finissage

Det blir även en animerad finissage för utställningen Förflytta berg som avslutas. Konstfrämjandet Kraft gör en gemensam leranimation och det blir en lekfull introduktion till ett projekt som heter Lerlabbet. Utställningen inklusive Stop Motion labbet hålls öppet hela dagen.

Tomatkalas

Besöka våra växthus för självplock av smarriga tomater och andra grönsaker. Vi har mängder av tomater – närmare 40 olika sorter! Att vandra runt i växthusen just nu är lite som att vandra runt i ett tomatmuseum. Vid varje sort finns information om färg och form, hur de växer och smakar, ibland också med en intressant historia om dess ursprung och vem som har kämpat med att förädla dessa gamla kultursorter.

I våra växthus håller vi oss borta från hybrida tomatvarianter som enkelt beskrivet är kontrollerade korsningar mellan minst två tomatsorter. Framtagna för att kunna transporteras långt eller för att hålla länge på hyllan.

Information
Datum: 24 september mellan klockan 11:30 – 15:00.
Inträde: Gratis inträde. Ingen föranmälan behövs.
Lunch: Vegetarisk lunch kan köpas på plats komponerad utifrån ifrån våra odlingar.
I lunchen ingår även kaffe med kaka.
Adress: ETC Solpark, Energikullen 1, 641 96 Katrineholm

Dela med dig