GÅ VÅRA KURSER

Gå en av våra populära solcellskurser eller lär dig mer om odling.

Våra proffsiga kursledare delar med sig av all kunskap vi samlat på oss genom åren. Du kan gå kurserna både på plats och online.

Lär dig mer om mull och mikrober

Är du nyfiken på vad bokashi är? I den här kursen går vi igenom allt du behöver veta för att komma igång att fermentera ditt köksavfall, samt hur du med hjälp av mikroorganismer kan lyckas i ditt grönsaksland! Kompendium ingår.

Kursen finns i två former, en digitalt och en på plats i ETC Solpark, Katrineholm.

Allt om dina solceller

Denna kursen är för dig som funderar på att skaffa solceller och producera din egen el. På kursen går vi tillsammans igenom allt du behöver veta om hur en solcellsanläggning fungerar.

Du får lära dig om olika typer av solceller, ekonomiska förutsättningar, hur du kan minska din elkostnad, regler och tillstånd, med mera.

Planera din solcellsanläggning

Vi hjälper dig att ta fram den solcellslösning som passar just ditt tak bäst. Tillsammans räknar vi ut optimalt antal solpaneler för ditt tak, vilken växelriktare som passar bäst och hur din anläggning ska monteras och anslutas till ditt elsystem.

Efter kursen kommer du att veta vad som behövs för din solcellsanläggning samt ha ett färdigt beställningsunderlag för dina inköp.

Montera din egen anläggning

Kursen vänder sig till dig som vill börja montera din solcellsanläggning på egen hand och går igenom de praktiska stegen för att installera en anläggning på ett säkert sätt.

Under kursen går vi bland annat igenom säkerhet och utrustning; regler och tillstånd; taktyper och montagemateria; kabeldragning, växelriktare och IT.

Off grid

Vill du klippa elkabeln till sommarstugan? Lär dig allt om hur off grid och solel fungerar.

Vi lär oss hur man sätter upp en solcellsanläggning utanför elnätet .

Säsongskurser och event

Det händer alltid något nytt i ETC Solpark. Utöver våra egna kurser erbjuder vi även gästkurser inom olika områden beroende på samarbeten och säsong.

Håll koll på vilka föreläsningar och event som är aktuella just nu på ETC Varuhuset. Här kan du också köpa biljett till våra populära Kullendagar.