Lär dig mjölksyra tomater med Stefan Sundström

Kurs i ETC Solpark: Så gör du din egen rödgröna röra av tomater odlade i växthus med genomskinliga solceller.

Den 27 augusti kommer Stefan Sundström till ETC Solpark i Katrineholm för att hålla kurs i hur du fermenterar tomater.

– För de flesta tomatodlare är det här ett väldigt bra sätt att ta hand om skörden. Det brukar vara ett problem om man odlar många tomater att man får väldigt stor skörd på en gång, och inte hinner käka upp eller ge bort allt. Att fermentera tomaterna är ett bra sätt att förvara dem inför vinterns behov, säger Stefan Sundström.

ETC Tomat är ett crowfundat projekt som Stefan Sundström håller i, där unika tomatsorter som inte går att få tag på i vanliga affärer odlas ekologiskt i växthus försedda med genomskinliga solcellspaneler. Tomaterna odlas i ETC Solpark i Katrineholm, och det är dessa tomater som kommer användas under kurskvällen.

Gör din egen rödgröna röra

En av de tomatprodukter som tillverkas från ETC Tomat är Stefan Sundströms rödgröna röra, och på kursen kommer deltagarna få lära sig att göra sina egna varianter av den.

– Jag håller också på att experimentera med att göra en sorts tomatjuice på den orangea tomaten Moongloow. Jag kallar den för Moonglow Mary och det är en nyttighetsdrink. Men mer om det får man reda på på plats på kursen!

Datum: Den 27 augusti

Plats: ETC Solpark, Energikullen 1, 641 96 Katrineholm.

Pris: 500 kr

Här beställer du biljetter

 

Dela med dig