Partiet gör sin enda Sverigespelning på ETC:s solfest

– Det ska bli väldigt kul att få besöka en plats där man jobbar med ny teknik för att rädda världen, säger bandets sångare Fredrik Boltes.

– Det ska bli väldigt kul att få besöka en plats där man jobbar med ny teknik för att rädda världen, säger bandets sångare Fredrik Boltes.

Fredrik Boltes bildade reaggebandet Partiet för åtta år sedan och sedan dess har varje sommar bestått av intensivt turnerande och spelningar på festivaler runt om i landet. Nyligen avslutade bandet en serie konserter på Dramaten i Stockholm – men för den som vill se bandet spela i Sverige i sommar blir det bara en chans: ETC Solfest i Katrineholm nu på lördag den 15 juni.

Hur känns det att få spela i ETC Solpark?

– Det ska bli kul att med egna ögon få se parken och den här platsen som man bara har sett på bild och hört så mycket om. Jag tror det är så här man räddar världen – inte genom att skambelägga varandra för vilken typ av liv man lever utan genom att byta teknik. Och här jobbar man på ett ideologiskt sätt för att göra det.

Hur politisk är svensk reaggae?

– Mer politisk än jamaicansk reggae tror jag, det är mycket politik på den svenska reggaescenen. Det kan nog jämföras med när våra föräldrar lyssnade på progg. Genren är ju inte så stor jämfört med pop och rock, så man kan nog säga att det är ett högt koncentrat av politiska budskap i reggae.

Vad ska du göra mer i sommar?

– Jag använder den här sommaren till att vara lite ledig och att ta fram nytt material. Men vi har också en turné i Tyskland och Danmark under sensommaren och hösten.

Här beställer du biljetter till Solfesten i ETC Solpark Katrineholm den 15 juni
Dela med dig