Program för Solfesten 4 juni!

Välkommen till en dag för klimatet, för solceller, för ETC Tomat och för nya medier i en värld som behöver få må lite bättre. Vi startar i ETC Solpark redan klockan 12.00 lördagen den 4 juni och vi fortsätter till klockan 21.00 med en härlig kvällskonsert av Karin Renberg och Stefan Sundström.

Välkommen till en dag för klimatet, för solceller, för ETC Tomat och för nya medier i en värld som behöver få må lite bättre. Vi startar i ETC Solpark redan klockan 12.00 lördagen den 4 juni och vi fortsätter till klockan 21.00 med en härlig kvällskonsert av Karin Renberg och Stefan Sundström.

Se hela programmet i denna PDF eller här nedan.

Tävling, vandring och andra aktiviteter

12.00 Den klimatsmarta butiken är öppen med massor av roliga produkter och böcker. Dessutom har vi superrea på böcker i stora bokhyllan.

12.30 Börjar elbilskörningen. Du får titta närmare på och provköra fyra olika bilar, även ETC:s Tesla! Tryck försiktigt på gasen!

13.00 Vi öppnar med mat och café. Bland grytor och pajer kommer du hitta mattips och recept. Allt är eko! Öppet fram till 20.00.

13.00 Sker solcellsvandring i parken varje heltimme. Vid behov ökar vi till varje halvtimme. Du gör en vandring med en av våra solcellsföreläsare (Johan, Bengt, Lars med fler) och får se alla de nya lösningarna. Max 25 personer per grupp.

13.00 Barn är självklart välkomna! Kan du klappa ett av våra får så får du en glass. Och vi har speciella snickarstunder för barn. Rithörna. Och varför inte gå vår tipsrunda. Tävla mot vår solcell. Vem vinner? Du som cyklar eller solcellen! Bokpriser för alla som spöar solen!

14.00 Hur många kan du köra i vår eldrivna skottkärra? Tyngsta lass vinner solpris!

15.00 Grillning! Lammkorv och så våra fina ekopajer och sallad som ger dig ny kraft.

15.00 Fairphone. Kom och se den nya klimatsnälla telefonen.

15.00 Batterilager! Ferroamp berättar för dig som är extra nyfiken om nya teknik för att kombinera batterilager och solceller.

16.00 SUPERREA på solceller. Begagnade solceller för 4 kr per W. Nya för 7 kr/W.

17.00 Skrotrea på vindkullen. Är du händig och vill bygga en vindsnurra. Här finns allt du kan behöva som du plockar till skrotpriser. Generatorer, vingar, master. Återanvänd!

18.00 Vi gör i ordning för kvällens konserter.

19.00 Karin Renberg.

20.00 Stefan Sundström.

Föreläsningar och minikurser

På ETC Soldag får du massor med möjligheter att lyssna på landets ledande i omställningsarbete. Det handlar om mat, energi, byggande och sociala medier. Vi har parallella föreläsningar under hela dagen. En som är mer kursbaserad och en som innehåller mer traditionella föreläsningar.

13.00 Stefan Sundström öppnar växthuset och diskuterar tomatodling med dig. Hur gör man? Och vad gör man med alla dessa tomater efteråt? Provsmaka framtidens tomatburk! Dessutom; hur mycket potatis kan du odla på en balkong? Boka plats i växthuset. Max 25 personer per gång. (Du skriver upp dig när du kommer så får vi se hur många kurser det blir.)

13.00 Beatrice Rindevall från Supermiljöbloggen föreläser i Solhuset. Om klimathotet och om allt bra vi faktiskt kan göra.

14.00 Varis Bokalders berättar hur du bygger ett smart ekohus. Varis är en av Sveriges mest erfarna ekoarkitekt och kommer ge dig massor med tips på lösningar. Ställ gärna frågor! Max 25 personer per gång. (Du skriver upp dig när du kommer så får vi se hur många kurser det blir.)

14.30 Tekniska verken berättar om hur Katrineholm och Linköping blivit störst på solel. Vad betyder det för framtiden?

15.00 Andreas Gustavsson. Kan du rädda klimatet på Facebook? Om sociala medier. Styrka, problem och lösningar.

15.30 Låt solen rädda världen. Johan Ehrenberg om solcellsrevolutionen. Vad du kan göra, vad som bromsar och vad som väntar.

17.00 Årets solcellsanläggning. Vem får priset? Ta med bilder på din anläggning (eller någon vars anläggning du vill ska vinna) och låt våra experter avgöra. Eller hör folkets röst! Fina priser!

Vi ses! 

/ETC

Biljett 200 kr. Kan även köpas på plats.

Gratis entre efter 18.00!

Biljett 200 kr. Kan även köpas på plats.

Gratis entre efter 18.00!

Dela med dig