Välkommen till LjudKompost den 14 augusti

En ljudinstallation skapad av föreningen Ljudtornet som vill återta förmågan att lyssna med alla sinnen – på oss själva, varandra och till jorden.

Ministeriet för Miljösorg bjuder in dig till ETC Solpark för att dela med dig av din oro för miljön och klimatet, dina sorger över skogsavverkning eller din känsla av artförlust. Allt du delar skrivs – med känslighet för det poetiska – in i en textrulle av kollektiv miljösorg. Texten blir partituret för den sorgesång som utförs på plats i samarbete med konstnärer och åhörare.

Roten är skapad av konstnärerna Patrick Dallard och Julia Adzuki av ett björkträds rotsystem som är förlängt och intrasslat med kopparrör.

Verket Roten är skapad av konstnärerna Patrick Dallard och Julia Adzuki av ett björkträds rotsystem som är förlängt och intrasslat med kopparrör. Instrumentet spelas genom att öppna och stänga ventiler för att lyssna och utforska resonansen från jorden. Även verket Auriel kommer att finnas på plats och är ett instrument för att lyssna. Genom två enorma koppartrattar blir ljudet förstärkt akustiskt.

LjudKompost är en ljudinstallation skapad av föreningen Ljudtornet för ETC Solpark. Under invigningen den 14 augusti kan du delta i insamlingen av ljud till LjudKomposten med sång, dikt eller ord och allt material som samlas in kommer att presenteras under ljudkonstfestivalen ANTENN i Gnesta Vattentorn 28–29 augusti.

Invigning 14 augusti

Invigning är gratis och äger rum mellan klockan 12–15 den 14 augusti och är öppen för ETC Solparks besökare. Verken står kvar till och med 5 september.

Öppettider för ETC Solpark

Tisdag – Fredag, klockan 10:00 – 18:00.

Lördag, klockan 10:00 – 14:00.

Du hittar oss på

Energikullen 1

641 96 Katrineholm

Ljudkonstfestivalen ANTENN

Festivalen äger rum på Vattentornet i Gnesta 28 – 29 augusti. Arrangeras av föreningen Ljudtornet. Under festivalhelgen sänds webbradio genom offentliga högtalare i ETC Solpark och på Sörmlands museum. Läs mer på Ljudtornets hemsida.

Ministeriet för Miljösorg är ett icke-statligt konstnärligt organ som ägnar sig åt att dokumentera och ge röst till upplevelser av människors miljösorg. 

Ljudinstallationen ingår i projektet Sound of Sörmland. På tre platser i länet och digitalt på webben kan du uppleva ljudkonst i olika former. Projektet produceras av Sörmlands museum och Föreningen Ljudtornet, i ett samarbete med ETC Solpark.

Dela med dig