Vernissage för Befrielsen i ETC Solpark

Den 18 maj klockan 15.00 är det vernissage i ETC Solpark.

Befrielsen är en berättelse om frihet om kärlek och om de som försöker hindra den. Kanske av rädsla för den. Befrielsen är en unik utställning då den berättar om ett könsbyte som förstördes 1983 och ett som fyrtio år senare visar att vi kommit längre tillsammans. De mänskliga rättigheterna att få välja vem man är och hur man vill leva ha ökat. Möjligheten att kritisera och gå utöver de könsfängelser som fångar oss har ökat.

Men visst finns motstånd.
Visst finns hat.
Men framförallt finns människor som slåss för att friheten ska öka. Som vill befria oss från våra egna rädslor.

Befrielsen handlar om två könsbyten.

Både mitt i strålkastarljuset, den offentlighet som alla kan se. Johan Jenny Ehrenberg berättar ärligt och personligt om en resa som många gjort, men sällan så dokumenterat.

Bilder av Hatte Stiwenius från 1983 kombineras med nya bilder av Håkan Elofsson 2023. Samtal, filmer, gamla intervjuer och nya och tal till nationen. Tillsammans blir det en berättelse inte bara om att byta kön, att gå från man till transkvinna. Utan i grunden handlar berättelsen om något ännu större.
Om att vara könsbrytare.

Nu kommer den uppmärksammade utställningen Befrielsen, Johan Jenny Ehrenbergs transutställning om kärlek och hat till ETC Solpark! Missa inte att ta del av Johan Jenny Ehrenbergs berättelse!

Dela med dig