Aktuellt

Nu är det officiellt sommar i solparken

I veckan säsongsändrade solparkens grundare Johan Jenny Ehrenberg några av parkens solceller från ”vinkel vår” till ”vinkel sommar”. Hen förklarar: ”Under sommaren får vi bättre effekt av solcellerna med en svagare lutning. Nu, när vi rest dem till horisontellt läge, är det sommar!”

Så liten yta krävs för solrevolutionen

Om vi tänker oss att Sverige behöver 150 TWh krävs solceller på en yta stor som halva Öland. ”Löser vi inte energifrågan kan vi inte lösa klimatfrågan, och energi är jättelätt att lösa”, sa Johan Jenny Ehrenberg när hen i veckan mötte Svensk Solenergi och inbjudna politiker i solparken.

Solparken satsar på frekvenshandel

Frekvenshandeln i ETC Solpark i Katrineholm har varit igång i en månad och på så kort tid gett en intäkt på 35 000 kronor. ”Det är en riktigt bra affär! Det kan innebära att kostnaden för batterierna är betald på ungefär två och ett halvt år”, säger Johan Jenny Ehrenberg.

Vernissage för Befrielsen i ETC Solpark

Den 18 maj klockan 15.00 är det vernissage i ETC Solpark. Befrielsen är en berättelse om frihet om kärlek och om de som försöker hindra den. Kanske av rädsla för den. Befrielsen är en unik utställning då den berättar om…