Det här händer i ETC Solpark sommaren 2024

Vad gör du i sommar? Vi på ETC Solpark i Katrineholm välkomnar dig med varma våffeljärn, grönskande växthus och befriande utställningar. Här är datum du ska boka in redan idag.

ETC Solpark i Katrineholm välkomnar dig i sommar med varma våffeljärn, grönskande växthus och befriande utställningar. Du kan fika och lära dig mer om odling eller solenergi och vi har självplock för stora som små, och mycket mer. Kom ut till naturen nära stan, och se hur din framtid kan bli mer klimatsmart.

Här är datum du ska boka in redan idag.

Invigning av Befrielsen och vår stora frihetsutställning med Jenny Ehrenberg.
Jenny Ehrenberg inviger utställningen Befrielsen – en uppmärksammad transutställning. Missa inte att ta del av en berättelse om kärlek och frihet! Tal av Jenny Ehrenberg börjar kl. 15.

Se vår stora frihetsutställning Befrielsen med Jenny Ehrenberg. Den pågår sen fram till 1 oktober 2024.

Aptitrundan.
Självklart är vi med i aptitrundan i år igen! Passa på att svänga förbi ETC Solpark och smaka på alla våra läckerheter och se våra odlingar. Varför inte köpa en kaffekorg med fika och strosa fritt runt i parken?

Årets stora Solfest! 
Nu blir det på riktigt säsongsöppning av parken!  Serveringen uppe i solhuset öppnar och vi slår upp portarna till fotogalleriet.

Sommarutställningen Wild clay öppnar.
Wild clay är lera som man inte bränner. Sommarutställningen sker i samarbete med Konstfrämjandet Kraft. 

Vi öppnar konstutställningen av Teresa Guix och medverkar i 1000 trädgårdar.
Tusen Trädgårdar är Sveriges största trädgårdsvisning. Under en och samma dag öppnar mängder med trädgårdsälskare över hela landet sina grindar för nyfikna gäster. Självklart är ETC Solpark en av trädgårdarna du ska besöka den här dagen! Teresa Guix driver en designstudio i Barcelona. Hennes främsta passioner är konst, arkitektur och gastronomi. Nu ställer hon ut i ETC Solpark! 

Chilihelg.
Nu hettar det till! Det är dags att skörda chili! 
I augusti är växthuset proppfullt med skördeklara tomater och andra härliga grönsaker, den här helgen vill lyfta den lilla men heta frukten chili!

Vandring med Jenny solceller, batterier och vind.
En unik vandring med Jenny Ehrenberg som samtidigt är ett samtal om politik, klimat, ekonomi och friheten. Du guidas genom lösningarna parken skapat och vi diskuterar framtiden vi alla kan skapa tillsammans.

Antalet platser är begränsat till 50 personer.

Finissagehelg.
Missa inte sista chansen att se årets utställningar! 

Aptitrundan.
Aptitrundan igen! Nu är det skördetider och det märks såklart i våra odlingar. 🌱  Passa på att köpa med er pinfärska grönsaker och buketter. Gratis guidningar i växthuset!

Vandring med Jenny om solceller, batterier och vind.
En unik vandring med Jenny Ehrenberg som samtidigt är ett samtal om politik, klimat, ekonomi och friheten. Du guidas genom lösningarna parken skapat och vi diskuterar framtiden vi alla kan skapa tillsammans.
Antalet platser är begränsat till 50 personer.

Dela med dig